Over Hanno
Ik ben Hanno, 43 jaar jong, vader van een geweldige zoon (Tygo 4 jaar) en partner van Rianne, mijn anker en grote liefde. Ik ben een actief en positief mens. In december 2014 is mijn leven totaal veranderd, toen bij mij de diagnose ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) werd vastgesteld. Ik heb sindsdien besloten mijn positiviteit en kracht in te zetten om zo lang mogelijk een betekenisvol leven te kunnen leiden, voor mij, mijn gezin en iedereen die mij lief is.

Over ALS
ALS is een zeer ernstige aandoening van het zenuwstelsel, waarbij de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Signalen uit de hersenen komen niet meer bij mijn spieren aan, waardoor ze zwakker worden en uiteindelijk volledig uitvallen. Uiteindelijk overlijden patiënten doorgaans binnen 3 tot 5 jaar aan deze genadeloze en ongeneeslijke ziekte, als gevolg van functieverlies van de ademhalingsspieren en de slikspieren. Praten en slikken werd bij mij al snel moeilijker en mijn algehele conditie gaat snel achteruit…

‘Een jongetje van 4 langer kunnen laten genieten van zijn papa, dat heeft toch waarde? Ik hoop op uw donatie of hulp!’ Rianne (37)

Over verhalen en vertellen
Er is nu een behandeling beschikbaar die mij tijd kan geven. Deze behandeling heeft zeer gunstige effecten op het slikken en praten. Nu ik niet meer in staat ben om voor mijn zoontje te zorgen, ben ik naar hem volledig afhankelijk van mijn stem en spraak. Door deze behandeling verwacht ik langer in staat te zijn om te communiceren met mijn omgeving. Zo kan ik mijn zoontje verhalen blijven vertellen, kan ik hem voorlezen, vertellen hoeveel ik van hem houd en heb ik grote kans dat hij zich later mijn stem weet te herinneren.

Jij kunt mij helpen. Geef mij een stem. Doneer!